Estrena del film “E Agora? Lembra-me” – Alas

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Estrena del film “E Agora? Lembra-me”

17 abril 2015

El proper 17 d’abril s’estrena la pel·lícula E Agora? Lembra-me, del director portuguès Joaquim Pinto. És un film excepcional que tracta amb molta sinceritat el tema del VIH. Una realitat que, tot i semblar fora de l’agenda actual, segueix estant molt present en la nostra societat. Aquesta commovedora pel·lícula guanyà en el Festival de Locarno 2013 els premis: Fipresci, Premi Especial del Jurat, 2on Premi del Jurat Jove i ha arreplegat innumerables guardons en festivals de mig món. El film acaba de ser estrenat a França i l’han rebut amb un entusiasme enorme per la crítica mundial.

Breu sinopsis:

“El cineasta portuguès, al costat del seu marit Nuno, enregistra amb la càmera un any de teràpia contra la Sida. Des de la intimitat del seu testimoni en primera persona, Pinto tracta assumptes universals com la sanitat pública, la crisi econòmica, la història del cinema i les múltiples formes d’amor”. Proper sense ser exhibicionista, commovedor però mai alliçonador, extraordinari des de la seva normalitat, aquest vídeo-diari, que justifica plenament el seu format, arrasà en les llistes del millor de 2014.

Joaquim Pinto té, a més, una curiosa història persona. Nascut el 1957, Pinto inicà la seva carrera treballant en el so de pel·lícules signades per Manoel de Oliveira, Raul Ruiz o André Techiné entre altres. La seva carrera com director s’inicià el 1988. Pràcticament desaparegut en els darrers anys, Pinto era fins el 2013 un dels noms més secrets del cinema portuguès. Un cineasta que havia estrenat les seves pel·lícules en els anys 80 en prestigiosos festivals internacionals, que havia treballat amb noms mítics i que, d’un dia per l’altre, s’havia esfumat. Les respostes a aquesta desaparició es troben a E agora?Lembra-me, un film que va sorprendre al món i que es convertí en una de les més grates sorpreses de l’any.

Share

Detalls

Data:
17 abril 2015