És un servei de consultes que posem a la teva disposició per a que puguis resoldre dubtes que tinguis sobre el VIH.

Tal volta et pugui costar una mica el fet de preguntar sobre un tema com és aquest. Per això, volem fer-te saber que podràs contactar amb nosaltres de forma totalment anònima per a rebre una orientació personalitzada. Et podem atendre de forma presencial o telemàtica, com tu t’estimis més.

A qui va destinat?

A tu, si hi ha qualque qüestió que et preocupa en relació al VIH, ja sigui sobre la seva transmissió, prevenció, etc.

Per què és important tenir la informació clara?

Tenir clara la informació bàsica sobre el VIH t’ajudarà a saber si algunes de les pràctiques que dus a terme en la teva vida comporten risc o no, ja sigui per tu o per a una altra persona.

A més, el desconeixement i les falses creences sobre el VIH, la Sida, les vies de transmissió i, sobretot les de no transmissió, són una de les principals causes de l’estigma i la discriminació cap a les persones que conviuen amb el virus.

Davant el VIH totes i tots som iguals. El VIH no distingeix entre persones, sinó entre pràctiques segures i no segures. Informa’t, no discriminis.

Responem algunes de les preguntes més freqüents

Comparat amb la penetració anal i vaginal, el sexe oral comporta un risc menor que aquestes, tot i que no és una pràctica totalment segura, ja que hi ha persones que s’han infectat a través del sexe oral.

Hi ha certs factors que poder augmentar el perill de transmissió:

 • Ejacular en la boca.
 • Presència d’infeccions en la gargamella.
 • Presència de talls, nafres o ferides en la teva boca o gargamella.
 • Raspallar-te les dents, emprar fil dental i/o col·lutoris en el període comprès entre les dues hores anteriors de la pràctica del sexe oral fins les dues posteriors.

Cal esmentar que el sexe oral no protegit comporta risc pel VIH només si li practiques a una altra persona, però no si t’ho practiquen a tu. De tota manera, tingues en compte que sí pot ser una pràctica de risc per altres Infeccions de Transmissió Sexual.

Per fer del sexe oral una pràctica segura podeu emprar el preservatiu a l’hora de practicar una fel·lació (estimular els genitals d’ell amb la boca). A l’hora de realitzar un cunnilingus (estimular els genitals d’ella amb la boca), podeu emprar una barrera de làtex de farmàcia, tallar un tros de paper transparent de cuina, o retallar un preservatiu.

Aquí teniu un vídeo realitzat per Ben Amics explicant com retallar un condó per a realitzar un cunnilingus.

Prendre decisions basades en intuïcions és posar-te a tu i a altres persones en risc. A vegades, fem suposicions sobre si les nostres parelles sexuals o nosaltres mateixos tindrem, o no, el VIH sense haver-nos fet la prova.

Recorda que:

 1. No importa si coneixes molt o poc a algú, no pots assegurar que no té el VIH.
 2. No importa si la altra persona et sembla guapa, en bona forma física o jove. Podria tenir el VIH igualment.
 3. El VIH ens afecta independentment del nostre sexe, orientació sexual, raça o situació socioeconòmica. No tinguis en compte aquestes característiques per que el VIH no discrimina.
 4. Una tercera part de les persones que estan infectades no ho saben i poden suposar, erròniament, que no tenen el VIH.
 5. No esperis a que sigui la teva parella sexual qui tregui el preservatiu. Es tracta de la teva salut, pren tu la iniciativa.
 6. Les persones seropositives estan en el seu dret de no revelar-te el seu estat serològic.
 7. Si algú no vol emprar el preservatiu no suposis que no està infectat/da.
 8. El condó és l’únic mètode anticonceptiu de barrera. Si tu i la teva parella sexual empreu un altre mètode us podeu arriscar a una transmissió.
 9. La teva salut no depèn de ningú més que de tu mateix/a. Aposta per la sexualitat responsable, i recorda que quan tens una relació sexual:
 • És important establir límits i expressar les teves preferències.
 • Tens dret a dir NO en qualsevol moment si no t’agrada el que està succeint com, per exemple, si l’altra persona et proposa mantenir pràctiques de risc.

Hi ha un alt percentatge de les persones que s’infecten pel VIH que no tenen símptomes. De fet, no són un bon indicador per saber si tens el virus o no. És per això que, des d’ALAS, no donem molta importància als possibles símptomes, i et recordam que l’única manera de saber si tens el VIH és fer-te una prova específica.

Com puc accedir al servei?

Pots fer les teves consultes a través de:

Telèfon/Whatsapp: +34 680730303

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Descriu tant bé com puguis el què et preocupa:

El nostre compromís és de resposta en un màxim de 72 hores.

 

logo aprevencio 01

Share