Repartim preservatius de forma totalment gratuïta. S’omple una fitxa per a cada persona que accedeix al servei per tal d’obtenir algunes dades estadístiques, però en cap cas consten les teves dades personals.

Cada persona que acudeix al servei pot venir un cop al mes per a rebre una quantitat de preservatius que es valorarà en funció de les seves necessitats.

A qui va dirigit?

El servei està especialment indicat per a tu si ets:

De tota manera, si creus no encaixes en cap dels casos anteriors i estàs interessada o interessat en rebre material, posa’t en contacte amb nosaltres.

També facilitem material a altres entitats.

Per què és important la seva promoció i ús?

És important tenir en compte que el preservatiu, ja sigui masculí o femení, és l’únic mètode anticonceptiu de barrera. Això implica que amb els altres mètodes podràs prevenir un embaràs no desitjat, però no Infeccions de Transmissió Sexual com és el VIH.

El VIH afecta a qualsevol persona que no prengui precaucions a l’hora d’evitar una transmissió. Per tant, té a veure amb tu independentment de quina sigui la teva raça, orientació sexual, nivell socioeconòmic o nombre de relacions sexuals que tinguis habitualment. No importa on, amb qui, quan o el què facis, sinó com ho facis.

Responem algunes de les preguntes més freqüents

Tot i que els preservatius es poden rompre o lliscar; seguir aquestes pautes t’ajudarà disminuir les possibilitats de que això passi:

 1. Assegura’t de guardar els preservatius en un lloc que no sigui calorós ni humit.
 2. Comprova la data de caducitat; els preservatius tenen una vida limitada.
 3. No obris el preservatiu amb les dents, ungles o tisores.
 4. Expulsa l’aire de la punta del preservatiu espitjant-la amb els dits índex y gros mentre el poses sobre el penis erecte.
 5. Comprova que el condó està col·locat de la forma correcta i desembolica’l cap a la base del penis.
 6. Utilitza lubricant hidrosoluble (o compatible amb el làtex) en la zona a penetrar i sobre el preservatiu.
 7. Mantingues el preservatiu subjecte al penis qual el treguis de la zona penetrada. Després treu-te’l i tira’l.

Mai reutilitzis un condó o empris el mateix preservatiu amb més d’una persona. També et recomanem que n’utilitzis un de nou quan passeu de la vagina a l’anus o a l’inrevés.

Si no estàs acostumat/da al seu tacte i/o olor, pots practicar masturbant-te a tu o a la teva parella amb el condó. Així serà més fàcil que et familiaritzis amb ell.

Les joguines sexuals, com els vibradors, són segures. Si les comparteixes, renta-les bé i utilitza un condó nou cada vegada. No comparteixis el mateix preservatiu que utilitzi una altra persona.

Si voleu practicar un cunnilingus (estimular la zona genital femenina amb la boca), podeu tallar un preservatiu per a que faci de barrera. Recorda que existeixen preservatius amb sabors especials per al sexe oral.

Aquí teniu uns quants vídeos explicatius:

Ben Amics ens mostra com retallar un condó per a realitzar un cunnilingus: Vídeo.
Sexperimentando i el preservatiu femení: Vídeo.
Stop Sida. Com posar-se el condó per a la penetració: Vídeo.

Moltes vegades suposem que el sexe casual comporta major risc, però hi ha persones que s’infecten pel VIH a través de les relacions sexuals amb la seva parella estable.

Mantenir una relació de parella pot donar-te una falsa sensació de seguretat i, per tant, una menor necessitat d’emprar el preservatiu.

Recomanem a totes les parelles que es facin la prova del VIH abans de deixar d’emprar el condó. Si ho esteu pensant, tal volta necessiteu parlar sobre alguns aspectes:

 • Si manteniu una relació oberta o tancada.
 • Si és una relació oberta, com serà el sexe fora de la parella.
 • Si és una relació tancada, quanta confiança i seguretat teniu de que serà així.
 • La possibilitat de que, en fer-vos la prova, cadascú rebi un resultat diferent.

No emprar el preservatiu amb la teva parella significa un compromís entre tots dos i ser completament honest/a i obert/a amb l’altre membre de la parella. Implica confiar en la teva parella i en tu mateix/a.

Quan un membre de la parella té el VIH i l’altre no, pot donar-se la infecció malgrat la càrrega viral sigui indetectable. Assumir riscs no és una prova d’amor.

El sexe segur segueix sent l’única manera de prevenir la infecció pel VIH. No significa renunciar al plaer ni a certes activitats sexuals, tot i que sí implica reflexionar sobre el risc que estàs disposat/da a assumir.

No hi ha una recepta per introduir el preservatiu en la dinàmica sexual, cada parella és diferent i pot fer-ho de la forma que més s’adapti a les seves relacions, però tal volta us podrà servir alguna de les següents indicacions:

Tenir el preservatiu a mà: Si sols practicar sexe en un mateix lloc, pots guardar els condons a prop. Per exemple, hi ha moltes parelles que els guarden en el moble auxiliar devora el llit per que és allà on tenen més relacions. D’aquesta manera cap dels dos ha d’anar fins al bany, per exemple, a buscar-los.

La preparació: Si prepares una escena especial a la teva parella sexual (com un ambient romàntic, vestuari per l’ocasió…) també pots introduir el preservatiu en l’ambientació. Altres vegades les relacions són més espontànies, però si veieu que puja la temperatura, el podeu deixar ja obert per quan arribi el moment de la penetració si la voleu practicar.

Un accessori més: Algunes parelles solen introduir gels, lubrificants o altres elements en les relacions sexuals. El preservatiu pot ser un element més. A més, qui diu que se l’ha de posar ell? En l’acte sexual solen intervenir dues persones, pel que podeu jugar a decidir qui el posa i de quina manera.

Mil varietats: No totes les persones som iguals, i a tots ens agraden més unes coses que les altres. Amb els preservatius passa el mateix: Troba el condó que més s’adapta a tu i a la teva parella. N’hi ha de diferents sabors, textures, mides, colors… Fins i tot n’hi ha de fluorescents!

En definitiva, es tracta de no creure que en el moment de posar el preservatiu s’acaba l’erotisme, sinó que aquest instant pot ser tan excitant com qualsevol altre. No empris l’excusa de que el preservatiu talla el rotllo per no utilitzar-lo. Valora la importància que tenen per tu el plaer sexual i la teva salut; nosaltres afirmem que no són incompatibles.

Com puc accedir al servei?

Pots demanar cita a través de:

Telèfon/Whatsapp: +34 680730303

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Descriu tant bé com puguis el què et preocupa:

El nostre compromís és de resposta en un màxim de 72 hores.

logo aprevencio 01

Share